Monday, December 7, 2009

Tudung Labuh

video
  • Masih belum menulis bab jamaah secara ilmiah lagi. Tak sempat mase. Pas exam ok.
  • Krisis org timur adalah nak jadi kebaratan dan itulah krisis org islam jgk. Kebaratan hidupnya liberal, bebas, rase mcm dah syurga.
  • Tp still duit tak free, eksiden pun luka, so tak pure syurga lagila.
  • Tak boleh nafi ni kerja zionis dan targetnya golongan muda muslim.
  • Kalau kita yg muslim tak sedar, tak perlu bercita-cita nak bina negara islam.
  • Ramai yg dah sedar. Tp masih ramai yg masih konservatif, ortodok dan kekal dgn care lame yg bagi mereka lebih islam.
  • Kt Malaysia, golongan konservatif ni majoritinya dalam PAS. Selama pengalaman aku dalam PAS sampaila ke hari ni, aku mengakui hal ini.
  • Apabila terlampau nak memerangi Umno, sampai rujukan mereka "Kitab Menentang Umno" or mungkin lebih jelas, "Agama Islam Anti-Umno", bukan quran or hadis, maka imej atau gambaran Islam versi mereka amatlah sempit.
  • So tak heranla org2 muda susah rase nak ikut islam betol2 malah murtad.
  • Muslim plak ditakut2kan dgn hukuman murtad, hudud, qisas, takzir.
  • Seolah-olah islam ni sempit. Sempit sgt. Hidup ini bagaikan penjara, akhirat nantila syurga.
  • Jadi perlulah kita kembali kepada asas, quran dan hadis supaya kita faham tuntutan syariat Allah dengan lebih jelas dan sekaligus dapat mengamalnya.
  • Aku senirik maseh terumbang kambeng. Bile aku tgk semangat Dr Asri, mantan mufti Perlis, aku rase nak turut same tolong sebarkan agama Allah ini.
  • Tapi bile aku tgk perangai majoriti ustaz2 kt Mesir yg mengaku ahli PMRAM, aku rase sedih. Trend islam kepartian (kepuakan) masih kuat di kalangan mereka.
    Aku snirik pun susah nak tolong dakwah ustaz2 PMRAM.
  • Yela, bile salah kte kene kate salah. Jadi sebilangan dari mereka dah menipu, sampai ke parlimen, memburuk-burukkan Jabatan Pelajar Malaysia Kaherah.
  • Sekalipun nak berpolitik, syariat Allah sepatutnya didahulukan. Tp mustahil dorg tak faham hal ni. Aku tak percaya ustaz yg bertaraf master tak paham.
  • Jadi aku membuat kesimpulan, ustaz2 PMRAM tersebut bersifat Yahudi, memecah-belahkan mahasiswa di Mesir ni.
  • Cube bayangkan, bukannya susah pon kalo dorg berdaftar bawah kedutaan, then mintak peruntukan daripada kedutaan, buat aktiviti-aktiviti dakwah islamiah, nak mintak dana bangunan dorg pun boleh, aku jamin.
  • Tapi itula, taksub kepartian. Dorg kate JPMK & Kedutaan = Umno.
  • Aku kate dorg = PAS. Majoriti ahli PAS plak taksub kepartian. Bukan wala' (patuh). Dah Ustaz Nik Aziz tanak rujuk hadis balek, maka wala' dorg hanya pada Nik Aziz, bukan quran dan hadis, bukan kepada syariat Allah yg sebenar.
  • So susahla islam nak berkembang.
  • Dalam mase yg same, org2 muda maken ramai yg tak solat, pompuan baju pun ketat... Sume nak kebaratan.
  • Tak kurang jgk diri aku, yg maseh banyak krisis diri.
  • Aku disahkan mengidap penyakit mental (tak bleh gtau name saintifik).. Mungkin kesan daripada terlampau banyak berfikir ttg hal2 camni dan banyak tekanan. So kalo ade tindakan-tindakan aku yg tak rasional, aku mtk maaf.
  • Aku cube giler2 kawal. giler2 tu, bukan maen2.
Nway aku ade buat lagu baru semalam.


Better quality - Tudung Labuh
Or leh dengar kt youtube - Tudung Labuh

Tudung Labuh.

Lirik: Peng
Lagu: Peng
Artist: Peng

Benar aku dalam pilu dan dirimu,
Membuatkan aku tercengang kaku,

Lirik mata anggun wajahmu kasihku,
Indah dunia bersamamu,

Tudung labuh litup menutup dirimu,
Harga dirimu tak termampu aku (harga diri),

Namun aku yg gelora,
Celaru fikiranku,
Mengelamun selalu (selalu),

Terasa jauhnya kita,
Katamu inginkanmu,
Carilah Tuhanmu,

Aku cinta padamu,
Aku rindu hatimu,
Benarlah cintamu inspirasiku,

Terimalah diriku,
Aku mahu dirimu,
Bersama kita mencari Tuhanmu.

Copyright la ye.

Mohd Peng.

4 comments:

  1. mahu mengomen....harap peng tak terlalu membuat 'generalization' yang terlampau luas...

    mungkin benar kritikan yang dilemparkan terhadap segelintir ustaz2 PMRAM atau PAS.....tapi

    pandangan aku la....itu adelah sikap segelintir....seharusnya menilai sesebuah persatuan ialah berdasarkan dasar2nya bukan ucapan atau tindak tanduk segelintir ahlinya
    kerana persatuan bukan milik individu

    tapi ayat2 di atas boleh mengelirukan pembaca dan mendatangkan salah paham

    bukan semua ustaz2 PMRAM sebegitu
    bukan semua ahli PAS sebegitu...

    semoga peng berjaya meng'ubah' pemikiran sesetengah ustaz PMRAM dan ahli2 PAS yang peng x bersetuju itu

    adekah kite berusaha memahami sebab tindakan mereka?

    tapi satula idea bernas abah aku

    sebenarnya org2 UMNO la menyebabkan islam dipandang sempit....adekah org bukan Islam akan tertarik melihat contoh baik mereka....soal integriti...soal pengurusan sumber......

    PAS bagi aku sudah semakin bagus dan berjaya berdakwah dengan semakin baik terhadap org bukan islam terutama dari bangsa Cina yang tertarik dengan integriti yang ditunjukkan oleh TGNA

    teruskan peng ..anda ada keberanian cuma buang sikap suke mencarut....yg len ok je

    ReplyDelete
  2. insahlah wahai PENg..menentang jemaah islam yg ingin menegakkan hukum ALLAH dikira fasik...kesimpulannya anda fasik dan bkn PMRAM yahudi..tapi mngkin anda golongan itu...

    ReplyDelete